Piese unicat din aur şi argint, bijuterii din aur masiv semnate de celebre branduri, ceasuri de colecţie sau obiecte de decor manufacturate în renumite ateliere auropene în manieră Art Nouveau, Art Deco, Neoclasic şi Neo-Rococo vor fi licitate la Artmark pe 7 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O apariţie rară în licitaţii este şi cea a lingourilor de aur - considerate un important instrument de investiţie, dar şi cel mai căutat activ de refugiu în vremuri tulburi, care îşi sporeşte valoarea în timp. Acestora li se adaugă impresionantă colecţie exclusivă de monede din aur sau medalii rare din aur masiv şi argint. 

Cea mai importantă piesă dintre cele 222 de loturi este o medalie comemorativă de 5.000 de ruble, din aur masiv, sculptată în relief cu Sfântul Serghei din Radonezh, reformatorul spiritual al Rusiei medievale. Aceasta a fost emisă pentru a marca 700 de ani de la naşterea lui de un atelier din Belarus. Medalia are un preţ de pornire de 27.000 de euro.

O altă piesă valoroasă este un pocal transilvănean din argint aurit, realizat de Paulus Roth în jurul anului 1680, cu picior şi capac, piesă muzeală, de colecţie. Estimarea lui este între 10.000 şi 15.000 de euro.

O colecţie de 32 monede din aur, fiecare echivalând 20 franci aur elveţieni emise între anii 1915 şi 1947, are un preţ de pornire de 5.000 de euro, iar un lot format din patru lingouri din aur, sigilate, de 10 respectiv 20 g, are preţul de pornire de 3.000 de euro.

Licitaţia va avea loc online, pe 7 iulie, de la ora 19.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.