Gala premiilor Goya, acordate de Academia spaniolă de film, îşi va menţine calendarul pentru ediţia de anul viitor şi va avea loc pe 27 februarie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia a anunţat că cea de-a 35-a ediţie a ceremoniei îşi menţine calendarul şi că, în curând, va oferi detalii, inclusiv oraşul în care va avea loc.

Decizia a fost anunţată după o întâlnire online la care a fost evaluată situaţia în contextul pandemiei, care a afectat calendarul celor mai multe evenimente de gen din lume.

Ultimele două ediţii ale galei premiilor Goya au avut loc în afara Madridului: cea din 2019 a avut loc în Sevilia şi cea de anul acesta, în Málaga.

În urmă cu câteva zile, Academia americană de film a anunţat că gala premiilor Oscar a fost amânată cu aproximativ două luni, pentru 25 aprilie 2021. Imediat după, Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a transmis că Globurile de Aur - ceremonie care deschide sezonul premiilor la Hollywood - va avea loc pe 28 februarie 2021, şi nu în prima duminică a anului.

Premiile BAFTA, acordate de Academia britanică de film, vor fi înmânate anul viitor într-o ceremonie care va avea loc pe 11 aprilie.

La cea de-a 35-a ediţie a galei premiilor Goya vor fi luate în calcul şi filmele lansate online, aşa cum a anunţat Academia în urmă cu o lună.

În Spania, cinematografele au fost redeschise, treptat, în ultimele săptămâni.

Vineri, va fi lansat primul film spaniol post-pandemie, „La cinta de Álex”. Mai multe lungmetraje au deja date stabilite pentru premieră. Între ele se află  „La lista de los deseos”, de Álvaro Díaz Lorenzo (3 iulie), „Superagente Mackey”, de Alfonso Sánchez (17 iulie), „Padre no hay más que uno 2”, de Santiago Segura (7 august), „La boda de Rosa”, de Icíar Bollaín (21 august), „Hasta el cielo”, de Daniel Calparsoro (28 august), „Las niñas”, de Pilar Palomero (4 septembrie) şi „Operación Camarón”, de Carlos Therón (25 septembrie).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.