Angajamentele propuse de Help Net pentru a prelua 63 de farmacii de la Farmaceutica Remedia prevăd cesionarea fondului de comerţ aferent unei farmacii din Bucureşti, a informat marţi Consiliul Concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Help Net Farma SA în vederea înlăturării îngrijorărilor concurenţiale identificate în contextul preluării fondurilor de comerţ aferente unui număr de 63 de farmacii aparţinând Farmaceutica Remedia”, arată autoritatea de concurenţă.

Cele 63 de farmacii sunt localizate în Bucureşti şi în judeţele Alba, Arad, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş şi Timiş.

”În urma analizei, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care această operaţiune le-ar putea avea pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din zona Aviaţiei Park, Bucureşti. Angajamentele propuse de Help Net Farma SA pentru a elimina îngrijorările autorităţii de concurenţă prevăd cesionarea fondului de comerţ aferent farmaciei aflată pe Str. Alexandru Aviaţiei Park din Bucureşti”, precizează Consiliul Concurenţei.

Conţinutul angajamentelor formulate de Help Net Farma SA sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de Help Net până la data de 29 iunie 2020.

Atât Help Net Farma SA, cât şi farmaciile achiziţionate sunt active, în România, în sectorul comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice. Help Net face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate, la nivel european, cu o prezenţă activă în 27 de ţări. În România, grupul Phoenix este prezent şi pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice, prin intermediul companiei Farmexim SA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.