ONG Mare Nostrum a anunţat că, în urma monitorizării plajelor din această primăvară, cele mai murdare au fost cele din Năvodari şi din Mamaia Nord, iar cele mai curate - Vama Veche şi Corbu. Organizaţia non-guvernamentală a constatat că au scăzut considerabil cantităţile de deşeuri de pe plajă, o cauză reprezentând-o şi starea de urgenţă, care a ţinut oamenii în case.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ONG Mare Nostrum a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că pe cele opt sectoare de plajă monitorizate au fost găsite 6.646 de deşeuri din material polimeric artificial, cauciuc, materal textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică, metal, fiind un număr mult mai mic faţă de 2019, când au fost identificate peste 45.000 de deşeuri în cele două sesiuni anuale.
 
"Cifrele înregistrate sunt într-adevăr mici, comparativ cu perioadele similare ale anilor trecuţi. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, însă suntem convinşi că aceste cifre mici sunt generate de starea de urgenţă, în care oamenii au stat în casă şi nu au ajuns în număr mare şi frecvent pe plajă. De asemenea, un alt factor a fost şi faptul că autorităţile publice locale, precum reprezentanţii Apelor Române Dobrogea Litoral au pregătit plaja pentru sezonul estival. Ne-ar fi plăcut să spunem că aceste cifre mici sunt rezultatul comportamentului responsabil, dar mai avem de lucrat mult din acest punct de vedere”, a declarat Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.
 
Astfel, cel mai murdar sector de plajă, în urma monitorizărilor efectuate, a fost Năvodari, cu 2.074 de deşeuri, o parte din ele provenind de la construcţiile din zonă, iar pe locul doi în topul cantităţii de deşeuri înregistrate s-a aflat Mamaia Nord, cu 1.481 de deşeuri. 
 
Potrivit sursei citate, cele mai mici cantităţi de deşeuri au fost înregistrate pe sectoarele din Vama Veche şi Corbu.
 
ONG Mare Nostrum a precizat că, faţă de luna aprilie a anului trecut, cifrele înregistrate în această sesiune sunt de două ori mai mici. De asemenea, în această sesiune au fost eliminate 84 de kilograme de deşeuri de pe porţiunile de plajă, cantităţile cele mai mari fiind eliminate din sectorul Mamaia (37 de kilograme) şi Năvodari (21 de kilograme). 
 
ONG Mare Nostrum a menţionat că, după rezultatele sesiunii de monitorizare a plajelor, a fost cel mai curat an din 2017.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.