Numărului de cereri pentru vacanţele personalizabile pentru self drive şi cu autorulota este în creştere, arată datele touroperatorului Eturia, care precizează că partenerii săi externi dau asigurări că vor menţine tarifele pentru vacanţele din perioada următoare, până în 2021, deşi se confruntă cu o creştere a costurilor generată de noile măsuri de prevenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majoritatea ţărilor au început să aplice măsuri de relaxare pentru a impulsiona economia. Dorinţa de călătorie a rămas vie în sufletul turiştilor noştri, astfel că acum primim socilitări pentru plajele din Oceanul Indian (Zanzibar, Maldive, Mauritius sau Seychelles), dar şi spre cele din Asia, cum ar fi Thailanda, Vietnam sau Indonezia şi Caraibe – Cuba, Barbados, Santa Lucia, Curacao şi Republica Dominicană. Majoritatea aleg să-şi personalizeze vacanţele pentru propriul confort, ţinând cont de noua normalitate din turism”, arată agenţia de turism.

Reprezentanţii Eturia spun că turiştii au reînceput să se orienteze spre destinaţiile îndepărtate şi să îşi rezerve deja vacanţe pentru iarna şi primăvara 2021.

”Un avantaj considerabil pentru călătorii ce rezervă în această perioadă este şi politica noastră «Rezervă fără griji», ce oferă flexibilitate tuturor: îşi pot modifica gratuit datele de călătorie cu până la 30 de zile înainte de check-in, achitând, eventual, doar diferenţa de tarif pentru noua perioadă aleasă. Totodată, majoritatea partenerilor noştri ne asigură că vor menţine tarifele pentru vacanţele din perioada următoare, până în 2021, deşi se confruntă cu o creştere a costurilor generată de noile măsuri de prevenţie, pentru că sunt conştienţi că aceasta criză afectează pe fiecare dintre noi, iar industria turismului trebuie restartată cât mai curând”, spune Daniela Shah, cofondator Eturia.

În acelaşi timp, Eturia observă o creştere a numărului de cereri pentru vacanţele personalizabile pentru self drive şi cu autorulota, alte opţiuni ideale pentru a avea libertate, intimitate, experiente relaxante – care, în acelaşi timp, evită aglomeraţiile.

”Dincolo de sejururi, care cu certitudine în această perioadă sunt vacanţele cele mai râvnite de călătorii noştri după perioada de stat acasă, observăm că şi grupurile mici au succes, cele pentru safari în Namibia şi Africa de Sud, mai ales că acestea implică resorturi remote, în natură, cu număr limitat de persoane ce pot fi cazate în acelaşi timp, în care distanţarea socială primează – acesta nefiind un concept nou pentru Africa”, declară Daniela Shah.

Majoritatea rezervărilor pe care Eturia le are deja sunt pentru perioada de iarnă, pentru Revelion, dar şi pentru primăvara anului următor (inclusiv perioada de Paşte), ceea ce dovedeşte că turistului român îi e dor să călătorească, dar, în acelaşi timp, este precaut.

Înainte să rezerve, turiştii contactează consultanţii Eturia pentru a le solicita ultimele informaţii, spun reprezentanţii touroperatorului, care precizează că sunt în permanent contact cu partenerii locali, fiind la curent cu deciziile guvernelor din ţările în care Eturia operează vacanţe.

„Tocmai pentru că există un interes crescut pentru a fi informaţi despre destinaţiile preferate şi visate, am pregătit călătorilor Eturia o categorie special dedicată pe blogul nostru, actualizată săptămânal, cu situaţia din cele mai importante ţări: când se redeschid graniţele, care sunt măsurile de prevenţie impuse de fiecare destinaţie în parte. Tot pentru o mai mare apropiere a clienţilor noştri de partenerii cu care colaborăm (peste 650 de hoteluri şi agentii de turism locale), în fiecare joi avem sesiuni live în care discutăm despre deschiderea celor mai turistice ţări, în care directori de agenţii, hotelieri şi manageri din turism aduc în faţa turiştilor informaţii la cald, dar şi răspund tuturor întrebărilor acestora”, spune Daniela Shah.

Eturia oferă turiştilor pachete în peste 120 de destinaţii din întreaga lume, dar şi vacanţe cu plecări predefinite.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.