Samsung a adăugat o funcţie de măsurare a tensiunii arteriale ceasului inteligent Galaxy Watch Active 2. Deocamdată doar în Coreea de Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printr-un update de software, care a instalat aplicaţia Health Monitor, ceasul inteligent Galaxy Watch Active 2 a devenit capabil, pe lângă măsurarea pulsului, să ia şi tensiunea arterială a purtătorului.

O astfel de funcţie are nevoie de verificarea şi aprobarea forurilor de sănătate competente, astfel că Samsung a aşteptat să primească undă verde de la ministerul de resort din Coreea de Sud înainte de a implementa facilitatea.

Acelaşi lucru va trebui să-l facă Samsung şi dacă vrea să extindă disponibilitatea funcţiei în alte ţări - va trebui să obţină aprobările necesare înainte să lanseze local funcţia de măsurare a tensiunii arteriale.

Deocamdată, însă, producătorul coreean nu a anunţat planuri în acest sens.

Galaxy Watch Active 2 nu va funcţiona, însă, ca un înlocuitor permanent pentru instrumentele clasice de măsurare a tensiunii.

Din cauza limitărilor tehnice, senzorii optici nu pot să măsoare decât modificările tensiunii arteriale. De aceea, la fiecare 4 săptămâni, prin intermediul aplicaţiei Health Monitor, trebuie realizată o calibrare cu ajutorului unui aparat obişnuit de măsurare a tensiunii.

Samsung spune că, începând cu al treilea trimestru al anului, smartwatch-ul său va fi capabil să facă şi EKG-uri. Asta tot în Coreea de Sud, unde este pe cale să obţină aprobarea autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.