Dunas, un spectacol extraordinar pus în scenă de Sidi Larbi Cherkaoui şi Maria Pagés, va putea fi vizionat mâine seară, 19 iunie, la ora 18:55, pe https://www.sibfest.ro/fits-online, cu acces gratuit, în cadrul unei miniserii a Întâlnirilor JTI, prezentate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dunas, o coproducţie a Fundaţiei Art Production şi TVR, a fost prezentat în premieră în România la Întâlnirile JTI, în 2014.

„Spectacolul îmbină feminitatea telurică a Mariei, prin flamenco şi spiritul lui Sidi, acest coregraf excepţional care prin dans, a reuşit să elimine graniţa dintre trup şi suflet”, a declarat Gilda Lazăr, Director JTI, despre Dunas.

„Un spectacol intens, fără momente de ralenti, care a ţinut publicul de la prima secundă până la final cu răsuflarea tăiată. Viitor şi trecut se întrepătrund în prezentul senzual, plin de dureri umane şi singurătăţi, de căutari, de lupte continue”, scria presa după premiera din România.

În 2019, JTI i-a oferit o stea lui Sidi Larbi Cherkaoui, pe Aleea Stelelor din Sibiu.

JTI susţine întreaga secţiune de dans a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, care se desfăşoară în perioada 12-21 iunie, într-o ediţie specială online.

JTI este partener special al Festivalului, începând cu 2008.

Compania este, de asemenea, partener al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), festivalului SoNoRo, al turneelor de muzică clasică din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Întâlnirile JTI, eveniment lansat în 2000, se desfăşoară neîntrerupt de 21 de ani şi a devenit un brand cultural naţional pentru dansul contemporan. Sinonime cu calitatea şi excelenţa, Întâlnirile JTI recomandă Garantat 100% şi webcultura.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.