Gigantul american Google anunţă că aşteaptă să primească decizia oficială a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), iar apoi va evalua următorii paşi, după decizia CNCD de a amenda cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps, compania precizând că eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi. Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit", au declarat reprezentanţii Google.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

CNCD susţine că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

„Se recomandă ca, în viitor, Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, a mai transmis Consiliul.

Denumirea Catedralei a fost modificată de utilizatori Google Maps în mai multe rânduri, cel mai recent, pe 3 mai.

La rândul său, Patriahia Română a transmis miercuri că salută decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de sancţionare a Google Bucureşti pentru că a permis neluând măsuri modificarea numelui Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

"Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii. Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.