Camera Deputaţilor a votat, miercuri, în calitate de for decizional, impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. Preşedintele USR, Dan Bana, afirmă că, astfel, ”o parte din nedreptate a fost rezolvată” şi aşteaptă eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a precizat că lumea trebuie să înţeleagă că nu există două tipuri de pensionari, unul mai special decât altul, în timp ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că ”PSD a impozitat drastic pensiile speciale cu până la 85% din valoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, cu 307 voturi ”pentru” impozitarea pensiilor speciale cu până la 85%. 

Astfel, se va aplica o cotă de impozitare de 10% pensiilor cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei şi 85% celor care depăşesc această valoare. 

Liderul USR, Dan Barna, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care afirmă că ani de zile Parlamentul a adăugat noi şi noi categorii pe lista de privilegiaţi a pensiilor speciale şi că, după ce USR a cerut desfiinţarea acestora, au urmat multe amânări în Parlament.

“Apoi, după ce USR a intrat în Parlament şi a pus o oglindă în faţa partidelor vechi, s-a trecut la altă strategie - amânări nesfârşite. Asta deşi săptămână de săptămână le ceream să accepte că o decizie este inevitabilă. Când nici amânările nu au mai fost posibile, au adoptat un proiect de eliminare a pensiilor speciale despre care ştiau că e neconstituţional. Azi, în sfârşit, o parte din nedreptate a fost rezolvată. Parlamentul a decis că pensiile speciale vor fi impozitate”, a afirmat liderul USR.

Acesta a precizat că aşteaptă şedinţa de joi a celor două Camere ale Parlamentului pentru ca pensiile speciale ale parlamentarilor să fie eliminate cu totul. 

Lierul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat că nu trebuie să mai existe cazuri ca o persoană să aibă o pensie de 75.000 de lei pe lună.

“Astăzi, împreună cu liderul grupului PSD, ne-am asumat responsabilitatea de a depune acel amendament care duce la impozitarea tuturor pensiilor speciale cu peste 85% pentru ceea ce depăşeşte 7.000 de lei. De această lege votată astăzi în Parlament vor beneficia între ghilimele şefii din structurile de rezistenţă, magistraţii şi comandanţi de penitenciare astfel încât să nu mai avem în România situaţii în care un pensionar special primeşte o pensie de 75.000 de lei astfel încât să se înţeleagă odată pentru totdeauna că nu avem două tipuri de pensionari, unul mai special decât altul”, a transmis liderul deputaţilor PNL.

La rânsul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că social-democraţii au impozitat drastic toate pensiile speciale cu până la 85% la sută din valoarea lor şi că acum Guvernul nu mai are scuze să nu mărească alocaţiile şi pensiile.

“PSD a impozitat drastic toate pensiile speciale până la 85% din valoare. Vreau să mulţumesc tuturor parlamentarilor deoarece proiectul de lege a trecut cu unanimitate de voturi pentru acest vot responsabil şi să îl somez public pe domnul Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor. Acest motiv nu mai există”, a declarat Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.