Steven Carpenter, prezentator de radio în Somerset, a fost suspendat după ce a făcut mai multe comentarii „rasiste” în timpul unei dispute cu o firmă de taxi condusă de un român, scrie BBC. DJ-ul a prezentat scuze, spunând că a făcut remarcile „într-un moment de nebunie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Disputa a avut loc la telefon şi pe Facebook. Radio Ninesprings, post din Yeovil (Somerset), a primit reclamaţii după acţiunile lui Carpenter.

Proprietarii firmei au spus că remarcile, în care erau numiţi „vampiri”, au fost „rasiste”. Postul de radio efectuează acum o anchetă.

Marius Virgil, proprietar al Dracula Taxis, a declarat că Steven Carpenter l-a sunat pe 15 iunie, în jurul orei locale 01.00, cerând o maşină şi că l-a „abuzat” la telefon după ce i-a spus cât va costa cursa.

„La telefon, a strigat la mine să tac şi mi-a spus că, la radio, îmi va închide afacerea”, a spus Virgil. „M-a sunat de mai multe ori şi tot spunea «Nu ştii cine sunt, sunt Steve Carpenter», dar nu ştiam cine este şi era foarte nepoliticos”.

După apeluri, prezentatorul a scris pe Facebook că cei de la Dracula Taxis sunt „vampiri”, comentariu în urma căruia proprietarul companiei de taxi l-a numit pe Carpenter rasist.

Carpenter a continuat: „Aceasta este Marea Britanie, nu România, nu jefuim oamenii aici”.

Prezentatorul de radio a spus apoi că a acţionat „într-un moment de nebunie”, după ce a băut până la ora 03.00. „Regret foarte mult totul şi prezint scuze sincere tuturor celor implicaţi”, a spus el.

Într-un comunicat, managerul Steve Haigh a transmis că postul se disociază de remarcile făcute de Carpenter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.