Serialul documentar „State Dezbinate”, ce explorează modul în care tensiunile rasiale şi crimele motivate de ură afectează comunităţile din SUA şi Europa, va fi difuzat de postul History începând cu 20 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimii ani au arătat o creştere alarmantă a violenţelor motivate de ură rasială, vandalism şi hărţuire. În egală măsură, tot mai mulţi oameni au intervenit pentru protejarea victimelor, fie că erau simpli cetăţeni sau militanţi ai dreptăţii şi justiţiei în comunităţile lor.

Cele patru episoade ale serialului tratează atât evenimente intens dezbătute la nivel mondial, printre care şi criza refugiaţiilor, care a marcat şi extinderea naţionalismului de dreapta în Europa cu o amploare nemaivăzută de la Al Doilea Război Mondial, cât şi situaţii locale cu un puternic impact asupra comunităţilor respective.

Sunt prezentate cazuri de violenţă rasială care au avut loc în diverse state ale Europei precum Ungaria, Suedia şi Marea Britanie, dar şi pe teritoriul Statelor Unite, unde astfel de conflicte sunt tot mai des întâlnite.

Într-o perioadă în care acte flagrante de antisemitism, homofobie şi rasism se întâmplă încă frecvent, „State Dezbinate” reprezintă o radiografie a stării actuale de ură din întreaga lume. Serialul prezintă acest subiect şi din perspectiva celor care au experimentat ura în propriile vieţi şi care au depăşit acel moment, devenind mai puternici şi determinaţi să transmită un mesaj pozitiv prin exemplul personal.

În fiecare sâmbătă, de la ora 22:00, poate fi urmărit câte un episod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.