Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a lansat platforma online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice. Site-ul oferă posibilitatea potenţialilor cumpărători să participe la proceduri, respectând distanţarea fizică. ANABI are în evidenţă bunuri indisponibilizate în valoare cumulată de peste 203 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate a lansat platforma online pentru derularea licitaţiilor publice prin mijloace electronice.

”Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potenţialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanţare socială şi pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitaţiile clasice. Prin acest demers ANABI se alătură agenţiilor de profil din Franţa, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi SUA care implementează cu succes această bună practică”, a transmis, luni, Ministerul Justiţiei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precuzat că, prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitaţii, se asigură transparenţa şi accesul facil la informaţii privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.

”Continuăm drumul început acum 10 ani când am înfiinţat biroul care a stat la baza constituirii ANABI. Digitalizarea va aduce mai multă eficienţă în acţiunile instituţiei. Sunt mulţumit de activitatea conducerii acesteia. Sunt convins că va veni curând şi ziua în care ANABI, prin cooperare cu partenerii instituţionali interni şi externi, va ”peria” în detaliu jurisdicţiile ”off shore” din toată lumea pentru a identifica activele financiare, mobiliare şi imobiliare obţinute prin infracţiuni şi va contribui la recuperarea lor de către Ministerul de Finanţe. În joc va intra în curând şi EPPO, Parchetul European. Facem eforturi, alături de Ministerul Public şi Ministerul de Interne, pentru ca acţiunea instituţiilor de aplicare a legii să redevină eficientă”, a declarat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

În prezent, ANABI are în administrare/evidenţă bunuri indisponibilizate în procese penale în valoare cumulată de aproximativ 203.348.420 euro (cont unic, conturi în unităţi financiar-bancare şi bunuri mobile aflate în administrare sau în procedură de valorificare).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.