Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că starea fetei în vârstă de 17 ani din Mehedinţi, care a fost incendiată de un bărbat eliberat după 25 de ani de detenţie, este critică, iar prognosticul medicilor este rezervat având în vedere gradul de arsură şi suprafaţa afectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat luni, la Digi24, care este starea de sănătate a fetei incendiate.

“A fost transferată la Grigore Alexandrescu. Starea ei este critică, pronosticul este rezervat având în vedere şi gradul de arsură şi suprafaţa”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Incidentul s-a produs în localitatea Dârvari, judeţul Mehedinţi. Bărbatul în vârstă de 45 de ani fusese condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a cinci oameni şi eliberat după 25 de ani de detenţie. El revenise din Olanda şi ar fi trebuit să se afle în autoizolare.

Bărbatul nu era din localitate, iar autorităţile locale spun că a ajuns la Dârvari după ce un fost coleg de detenţie i-a permis să locuiască în casa sa şi să aibă în grijă imobilul.

Bărbatul şi victima sa ţineau legătura pe reţelele de socializare, spun apropiaţii fetei.

În data de 11 iunie fata l-a reclamat pe bărbat pentru viol, însă examenul medico-legat nu a confirmat faptul că tânăra ar fi suferit leziuni ca urmare a unei agresiuni sexuale, susţin surse judiciare. În urma reclamaţiei, fata, care stătea cu o bunică şi cu fratele ei mai mic, a fost dusă într-n centru de protecţie socială, de unde a fost scoasă de acolo de către familie.

Ulterior, bărbatul a întâlnit-o şi i-a dat foc, după ce a turnat benzină pe ea. Fratele fetei a fost cel a sărit să stingă flăcările.
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.