Prutul creşte în continuare la intrarea în ţară, luni, la ora 9.00, având cu 124 de centimetri peste cota de inundaţie la Oroftiana. Tendinţa este de creştere, dar pompierii anunţă că nu există deocamdată pericol pentru populaţie. Au fost evacuaţi preventiv 14 ciobani cu 1.300 de oi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit datelor furnizate de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, în această dimineaţă, la ora 09.00, râul Prut măsura la Oroftiana 594 cm, cu 124 cm peste cota de inundaţie. În creştere cu doi cm faţă de ora precendetă”, a transmis, luni, ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că, la aceeaşi oră, la Rădăuţi Prut, cota de atenţie era depăşită cu 56 cm, cu 24 cm mai mult faţă de ora 06.00.

”La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate”, a mai transmis ISU.

Pompierii militari şi voluntari au evacuat preventiv 14 ciobani, 1.300 de oi, cai şi vite din patru stâne amenajate în Lunca Prutului.

Autorităţile locale şi pompierii rămân în zonă pentru monitorizarea situaţiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.