Secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii Alin Ignat a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că au fost făcute peste 36.000 de plăţi pentru şomajul tehnic pentru persoanele cu contract pe drepturi de autor sau contracte de activitate sportivă şi activităţi independente, în valoare totală de 86 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Aş dori în primul rând să fac câteva precizări în legătură cu plăţile pe care Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială le face pentru profesionişti, respectiv pentru indemnizaţiile de şomaj tehnic pentru cei cu contract drepturi de autor, contracte de activitate sportivă şi activităţi independente. Depunerile pentru luna mai s-au încheiat pe data de 10 iunie şi la data de 11 iunie am făcut deja primele plăţi, peste 36.000 de plăţi, în valoare totală de 86 de milioane de lei”, a spus Alin Ignat.
 
El a precizat că 95 la sută din aceste solicitări au fost procesate printr-un program automatizat. 
 
"Am reuşit să facem acest lucru şi întăresc pe această cale mesajul doamnei ministru de modernizare a Ministerului Muncii pentru că la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi la agenţiile judeţene am folosit în această perioadă un robot software care a procesat la doar o zi de la încheierea depunerii solicitărilor aproape toate solicitările depuse, 95% din solicitări au fost procesate printr-un program automatizat”, a anunţat secretarul de stat.
 
El a menţionat că în cursul zilei de vineri vor fi făcute plăţi pentru alţi 30.000 de beneficiari. 
 
"Tot astăzi vom da drumul la încă o serie de plăţi pentru peste 30.000 de beneficiari, aşadar în urma zilei de astăzi, după ce vom plăti încă 97 de milioane de lei, vom fi la peste 80% din totalul plăţilor pe care ANPIS le facem către profesionişti. Trebuie să vă spun că până la această oră plăţile în total pe zona de profesionişti depăşesc 600 de milioane de lei”, a explicat Alin Ignat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.