Treisprezece persoane au fost reţinute după percheziţiile făcute în şapte judeţe, la suspecţi de contrabandă cu ţigări care aduceau marfa la bordul unor barje şi împingătoare, pe Dunăre. Anchetatorii au ridicat sume de bani şi ţigări în urma acţiunilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în urma percheziţiilor de miercuri au fost indisponibilizate 16.600 de ţigarete, 103.050 de lei, 20.695 de euro, 6.250 de dolari, 2 plase monofilament şi 220 de litri de motorină.

"Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi introdus fraudulos ţigări din Serbia şi Republica Moldova pe teritoriul naţional la bordul navelor care tranzitează fluviul Dunărea. Ulterior, le-ar fi comercializat către diferite persoane", arată sursa citată.

Totodată, au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, iar apoi 13 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Mehedinţi şi Galaţi, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.

La activităţi au participat poliţişti din Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Dolj, Mehedinţi şi Galaţi, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, precum şi poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.