Preşedintele american Donald Trump anunţă că urmează să înceapă în curând să organizeze mitinguri de campanie, în contextul în care sondajele arată o scădere a popularităţii sale din cauza modului în care a gestionat epidemia covid-19 şi a manifestaţiilor care au izbucnit în Statele Unite după moartea lui George Floyd la Minneapolis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a anunţat în faţa presei, la Casa Albă, că urmează să dezvăluie în curând locul în care îşi va susţine discursul la ceremonia sa de învestire de către Partidul Republican în alegerile prezodenţiale de la 3 noiembrie.

Locatarul Casei Albe - care abia aşteaptă să-şi repornească campania electorală după o întrerupere de trei luni din cauza pandemiei covid-19 - a anunţat că primul său miting electoral urmează să aibă loc la 19 iunie la Tulsa, iar următoarele în Florida, Texas şi Arizona.

La 19 iunie se marchează emanciparea - în 1865 - a ultimilor sclavi afroamericani din statele confederate.

Tulsa a fost în 1921 teatrul unor atacuri ale unor locuitori albi din oraş asupra unor locuitori de culoare şi unor magazine pe care afroamericani ile deţineau.

Aceste violenţe sunt cunoscute sub numele de ”Masacrul de la Tulsa”.

Kamai Marshall, un purtător de cuvânt al campaniei lui Joe Biden, rivalul democrat al miliardarului republican, a denunţat pe Twitter drept ”rasistă” alegerea oraşului Tulsa în vederea organizării unui miting.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.