Un bărbat şi o femeie din Galaţi au fost reţinuţi, iar o altă femeie este cercetată sub control judiciar, cei trei fiind suspectaţi că procurau şi vindeau droguri, folosindu-se şi de copii pentru realizarea tranzacţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei, trei persoane - două femei şi un bărbat - sunt suspectate că, în ultimii doi ani, ar fi procurat, deţinut şi vândut droguri, folosind copii pentru realizarea tranzacţiilor.

Miercuri, poliţişti şi procurori din Galaţi au făcut mai multe percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Bacău, Vrancea şi Braşov, la imobilele folosite de cele trei persoane bănuite că au comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, folosind şi minori pentru realizarea propriu-zisă a tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani de la consumatori.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate documente şi medii de stocare, precum şi fragmente de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi procurat, deţinut, depozitat şi vândut aproximativ un kilogram de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic, folosind pentru realizarea tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani, persoane minore”, a precizat, joi, IPJ Galaţi.

Bărbatul şi una dintre femei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cealaltă femeie a fost pusă sub control judiciar, pentru 60 de zile.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.