Slujbe de pomenire pentru victimele mineriadei din 1990 şi pentru poetul Mihai Eminescu vor fi oficiate sâmbătă, respectiv luni, a anunţat Patriarhia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Slujba de pomenire pentru victimele mineriadei din 13 - 15 iunie 1990 va avea loc, sâmbătă, de la ora 16.00, la troiţa din faţa Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, a transmis Patriarhia.

La împlinirea a 30 de ani de la evenimente, ea va fi oficiată de un sobor de preoţi delegaţi de Arhiepiscopia Bucureştilor.

Pomenirea poetului Mihai Eminescu, la împlinirea a 131 de ani de la moartea sa, va fi oficiată luni, la Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Capitală.

Începând cu ora 08.00, un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti va oficia Sfânta Liturghie în capela cimitirului. Ulterior, la ora 10.00, va avea loc slujba parastasului, la mormântul poetului.

În aceeaşi zi, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la finalul Sfintei Liturghii, la ora 11.00, va fi săvârşită o slujbă de pomenire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.