Dicţionarul american de referinţă Merriam-Webster urmează să modifice definiţia cuvântului ”rasism”, în urma unei sugestii a unei tinere de culoare, care vrea ca această ,modificare să reflecte mai bine influenţa asupra populaţiilor vizate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent absolventă a Universităţii Drake (Iowa), Kennedy Mitchum a contactat venerabila instituţie, care-şi publică dicţionarele din 1847, pentru a-i propune o actualizare.

”Le-am spus că trebuie să includă faptul că un grup de oameni face obiectul unei oprimări sistematice. Asta nu înseamnă doar nu-mi place cineva”, a declarat ea pentru postul local KMOV, din cadrul CBS.

Contactat de AFP, responsabilul editrial al Merriam-Webster, Peter Sokolowski, a confirmat că definiţia urmează să fie modificată în urma unei discuţii cu Kennedy Mitchum.

El a precizat că a doua dintre cele trei definiţii ale cuvântului ”rasism” prezintă deja acest concept, ”iar noi o vom face şi mai clară în viitoarea nosatră versiune”.

În actuala versiune a celei de a doua definiţii, ”rasism” este o ”doctrină sau un program politic care are la bază rasismul şi care vizează să-şi aplice principiile” sau ”un sistem politic sau social care are la bază rasismul”.

”Acesta este tipul de actualizare continuă care permite dicţionarului să rămână la zi”, declară Peter Sokolowski, ”pe baza unor criterii riguroase şi cercetări în vederea descrierii limbajului aşa cum este el folosit”.

Unul dintre reprezentanţii editoriali ai dicţionarului i-a spus tinerei că definiţiile altor cuvinte ”legate de rasism sau cu conotaţii rasiale” urmează de asemenea să fie actualizate, fără să precizeze care anume.

”Ne cerem scuze pentru pagubele pe care le-am cauzat prin faptul că nu am acţionat mai devreme”, a scris acest reprezentant, se arată într-un mesaj publicat de Universitatea Drake şi repostat de Kennedy Mitchum.

Site-ul Merriam-Webster, pe care definiţiile sunt propuse în mod gratuit, a înregistrat aproape 50 de milioane de vizitatori unici în mai, potrivit site-ului SimilarWeb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.