Cinci persoane au fost reţinute, marţi, în urma unor ample percheziţii care au avut loc la Focşani, într-un dosar de şantaj şi cămătărie. Acestea sunt suspectate că au împrumutat bani cu dobânzi de până la 35 la sută pe lună, iar în cazul în care nu le erau înapoiaţi banii treceau la şantaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, au făcut, marţi, nouă percheziţii domiciliare în municipiul Focşani, într-un dosar penal de şantaj şi cămătărie.

În urma acestor percheziţii, au fost găsite şi indisponibilizate 5 autoturisme, sume de bani, bijuterii, o armă de vânătoare deţinută ilegal şi mai multe obiecte ascuţit-tăietoare.

Conform IPJ Vrancea, percheziţiile au fost realizate pentru destructurarea unei grupări ai cărei membri se ocupau cu camătă şi şantaj. În fapt, indivizii acordau împrumuturi băneşti la diferite persoane, în special administratori de societăţi comerciale, sume pentru care percepeau dobânzi între 15%-35% pe lună, iar în cazul neachitării recurgeau la ameninţări cu acte de violenţă. Sumele împrumutate au fost estimate la aproximativ 300.000 euro. Anchetatorii bănuiesc că faptele de acest gen au fost comise în perioada noiembrie 2019-iunie 2020.

De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea pentru audieri. Ulterior, cei cinci au fost reţinuţi urmând a fi prezentaţi ulterior Judecătoriei Focşani cu propunerea de arestare preventivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.