Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite Joe Biden s-a întâlnit şi a discutat timp de peste o oră cu membri ai familieii lui George Floyd, iar cuvintele sale pline de compasiune ”înseamnă mult” pentru aceştia, a anunţat un avocat al rudelor acestui bărbat de culoare mort la vârsta de 46 de ani, asfixiat de către un poliţist alb la Minneapolis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El i-a ascultat, le-a auzit suferinţele şi le-a împărtăşit durerea”, a declarat avocatul Benjamin Crump.

”Această compasiune înseamnă mult pentru această familie îndoliată”, a continuat avocatul, care a postat pe Twitter o imagine de la întâlnire, la Houston, în Texas, între Joe Biden, Roger Floyd, unchiul victimei, reverendul Al Sharpton, un lider al drepturlor civice şi Cedric Richmond, un ales din Louisiana în Camera Reprezentanţilor.

George Floyd a murit la 25 mai, la Minneapolis, după ce a fost ţinut la pământ opt minute şi 46 de secunde de către un poliţist alb, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul său.

Imaginile acestei arestări, filmate de o trecătoare şi care au devenit virale pe Internet, au provocat un val de furie împotriva poliţiei americane, acuzată de rasism şi brutalitate împotriva comunităţii afroamericane.

Joe Biden, care a discutat la telefon, în urmă cu o săptămână, cu familia lui Floyd, a cerut un răspuns politic împotriva ”rasismului sistemic” din cadrul forţelor de ordine.

El l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump, rivalul său în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, de faptul că a alimentat disensiuni de la începutul manifestaţiilor provocate de moartea lui George Floyd.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.