Preşedintele american Donald Trump intenţionează să semneze o lege care prevede sancţiuni împotriva oficialilor chinezi responsabili de persecutarea musulmanilor uiguri, a declarat luni o sursă apropiată situaţiei, fără să spună când se va întâmpla acest lucru, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul, care a fost adoptat luna trecută de Camera Reprezentanţilor  şi de Senat, cu sprijin bipartizan, prevede sancţiuni împotriva celor responsabili de reprimarea uigurilor şi a altor grupuri musulmane din provincia chineză Xinjiang, unde Naţiunile Unite estimează că peste 1 milion de musulmani au fost reţinuţi în tabere.

Ambasada chineză la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, dar China neagă tratamentul incorect al uigurilor, afirmând că taberele oferă pregătire vocaţională.

Beijingul a condamnat în trecut iniţiativele de adoptare a unei legi care să îi susţină pe uiguri ca fiind atacuri răuvoitoare şi o implicare gravă în afacerile interne, care ar afecta cooperarea bilaterală.

Acest proiect de lege survine în contextul tensiunilor în creştere dintre Washington şi Beijing, legate de originea pandemiei de coronavirus şi noua lege chineză referitoare la securitatea naţională în Hong Kong.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.