Oraşul Murgeni din judeţul Vaslui a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, măsura fiind luată de poliţişti după ce zeci de persoane au fost implicate, săptămâna trecută, într-un conflict izbucnit în stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a spus, luni, la Digi 24, că având în vedere riscul criminogen ridicat din oraşul Murgeni, a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică pentru întreaga localitate, fiind suplimentat numărul forţelor de ordine.

"Noi avem mobilizaţi în zonă poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali care veghează ca ordinea şi liniştea publică să nu mai fie perturbate", a explicat el, menţionând că este vorba despre zeci de forţe de ordine.

Măsura a fost instituită pentru 30 de zile.

El a explicat că, în seara de 4 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 că în oraşul Murgeni are loc un conflict spontan între mai multe persoane. Acolo au ajuns mai multe echipaje de poliţie, luptători, jandarmi şi poliţişti locali, care au aplanat conflictul.

În urma conflictului, patru persoane au ajuns la spital, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru tentantivă de omor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publiceşi lovire sau alte violenţe. Cercetările continuă, coordonate de procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.