Fostul tenismen Boris Becker a fost insultat pe reţelele de socializare pentru că a participat la o manifestaţie Black Lives Matter, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul lider ATP, în vârstă de 52 de ani, a participat la demonstraţiilor care au avut loc, sâmbătă, în centrul Londrei, în semn de solidaritate cu mişcările de protest din Statele Unite după moartea lui George Floyd.

Becker a postat pe contul său de Twitter un videoclip în care apare cu faţa mascată pentru a se proteja de coronavirus.

De atunci, fostul jucător german, care a câştigat în carieră şase turnee de grand slam, a primit numeroase mesaje de ură. Becker a fost şocat atât de aceste insulte, cât şi de faptul că majoritatea acestor mesaje venea de la compatrioţi de-ai săi.

"Sunt zguduit, şocat, înspăimântat de numeroasele insulte venite doar din Germania pentru sprijinul meu acordat demonstraţiei Black Lives Matter de la Londra! De ce, de ce, de ce? Am devenit o ţară de rasişti?", a scris Becker pe contul lui de Twitter.

Boris Becker a publicat apoi un alt mesaj: "Din fericire, sprijinul meu pentru demonstraţia Black Lives Matter a fost considerat foarte pozitiv, pe CNN şi în Daily Mail ... Se pare că mulţi oameni din Germania încă nu au înţeles că asta este istoria mea familială".

Barbara, fosta soţie a lui Becker, este fiica unui afro-american şi a unei germane. Barbara are doi copii cu fostul jucător de tenis, Noah şi Elias. Anul trecut, justiţia germană a condamnat un parlamentar de extremă dreaptă să plătească 7.500 de euro pentru daune provovcate lui Noah Becker, după ce l-a făcut "un mic negru", pe Twitter. Mama celei de-a doua soţii a lui Boris Becker este din Surinam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.