Coordonatorul german al relaţiilor transatlantice între Berlin şi Washington Peter Beyer consideră, într-un interviu publicat luni, ”complet inaceptabilă” decizia lui Donald Trump de a retrage mii de militari americani din Germania, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este complet inacceptabil, mai ales pentru că nimeni la Washington nu s-a gândit să informeze în avans Germania, aliatul său în NATO”, reproşează Peter Meyer, un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) a Angelei Merkel, în acest interviu acordat Rheinische Post.

Un oficial american de rang înalt a dezvăluit vineri că preşedintele american Donald Trump a ordonat Pentagonului să reducă în mod drastic contingentul american în Germania.

Trump a cerut ca 9.500 din cei 34.500 de militari americani staţionaţi în prezent în Germania să părăsească teritoriul german.

Ministrul german de Externe Heiko Mass şi-a exprimat regretul, într-un interviu publicat în weekend, faţă de acet plan şi a catalogat relaţia Germaniei cu Statele Unite ale lui Donald Trump drept ”complicată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.