Manifestaţii în Marea Britanie împotriva discriminării rasiste au fost ”subminate” de huligani, denunţă premierul britanic Boris Johnson, care a ameinţat că cei care se fac vinovaţi de degenerarea situaţiei vor da socoteală, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de mii de persoane au ieşit duminică în stradă - a doua zi la rând - la Londra, denunţând violenţele poliţiştilor după moartea lui George Floyd, un bărbat de asfixiat de către un poliţist la Minneapolis, în Statele Unite.

Adunarea din capitala britanică s-a desfăşurat calm, însă s-a încheiat cu ciocniri între un număr mic de persoane şi ofiţeri de poliţie călare, în apropiere de reşedinţa premierului, pe Downing Street.

Poliţia a anunţat că a arestat duminică 12 persoane în centrul Londrei, pe care le acuză de tulburarea ordinii publice.

Alte 29 de persoane au fost arestate cu o zi înainte în capitala britanică.

În total, 27 de poliţişti au fost răniţi în agresiuni ”şocante şi complet inacceptabile” în cursul manifestaţiilor împotriva rasismului organizate săptămâna trecută, a anunţat şefa poliţiei londoneze Cressida Dick.

La Bristol, în sud-vestul ţării, manifestanţi au dat jos de pe soclu statuia lui Edward Colston, un vânzător de scalvi din secolul al XVII-lea.

Autorităţile au îndemnat manifestanţii să nu se adune din nou la Londra duminică, evocând riscul răspândirii noului coronavirus. Însă manifestanţi s-au adunat din nou pe o stradă către Ambasada Statelor Unite, în apropiere de Tamisa.

”Populaţia are dreptul să manifesteze paşnic şi respectând distanţarea socială, însă nu are dreptul să atace poliţia”, a denunţat pe Twitter Boris Johnson.

”Aceste manifestaţii au fost subminate de huligani - iar aceasta este o trădare a cauzei pe care acestea vizează să o servească. Cei care se fac vinovaţi vor da socoteală”, a ameninţat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.