Un tânăr din judeţul Argeş este cercetat pentru ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, după ce s-a filmat în timp ce îşi asmute câinele de luptă pe un alt căţel, legat de un gard, şi în timp ce loveşte cu picioarele în cap animalul care nu se poate apăra. Faptele au avut loc la începutul anului şi au fost sesizate la Poliţie în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Imaginile filmate arată cum un câine de luptă este asmuţit asupra unui alt căţel, care este strâns legat de un gard. În timp ce câinele lăsat liber muşcă din câinele imobilizat, cel care face filmarea loveşte cu picioarele în cap animalul fără apărare. Filmarea a fost făcută publică sâmbătă seară de către Tudor Ionescu, consilier în Consiliul General al Capitalei şi militant pentru drepturile animalelor. 
 
Conform postării de pe pagina de Facebook a politicanului, cel care a realizat filmarea este din satul Hulubeşti, comuna Bughea de Jos, judeţul Argeş. Conform lui Ionescu, filmarea a fost făcută în luna februarie, iar câinele agresat avea stăpân care a şi depus plângere la Poliţie. 
 
"Fapta se petrece undeva prin februarie, însă deşi s-a depus plângere la poliţie, încă nu s-au luat masuri‼️ Sunt luni de zile de atunci, iar individul este în libertate, şi comite mereu astfel de fapte din spusele vecinilor” susţine Ionescu, îndemnându-i pe cei care îl urmăresc să semneze o petiţie pe pagina de internet a Poliţiei Argeş.
 
După apariţia filmării în spaţiul public, IPJ Argeş a anunţat, duminică, faptul că tânărul în vârstă de 22 de ani s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie a acestui an.
 
"Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgenţă, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevazută de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor, cauză în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung”, anunţă IPJ Argeş.
 
Poliţiştii au constatat, în urma verificărilor, că tânărul nu mai deţine câinele din filmare, care ar fi fost înstrăinat anterior momentului la care poliţiştii au fost sesizaţi.
 
"De asemenea, de la momentul sesizării până în prezent, precum şi anterior momentului la care a fost formulată plângerea, nu au mai existat sesizari cu privire la alte fapte de asemenea natură care să îl privească pe tânărul în cauză”, menţionează oficialii Poliţiei Argeş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.