Protestatarii sunt aşteptaţi să se adune sâmbătă pentru „unul dintre cele mai mari evenimente” din Washington, a anunţat şeful poliţiei din capitala Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem multe informaţii publice care sugerează că evenimentul de sâmbăta aceasta ar putea fi unul dintre cele mai mari pe care le-am avut în oraş”, a spus Peter Newsham, şeful poliţiei din Washington DC.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti pe 25 mai şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au avut loc proteste, iar manifestaţii de solidaritate au avut loc şi în ţări din Europa - Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia. Majoritatea demonstraţiilor din Statele Unite au fost paşnice, dar în unele dintre marile oraşe ele au devenit violente.

Guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a ordonat ca toate steagurile de la instituţiile publice să fie coborâte pe tot parcursul zilei, în memoria lui Floyd, care era originar din Fayetteville. În oraş va avea loc şi o ceremonie de comemorare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.