Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă, referitor la numărul deceselor cauzate de coronavirus, Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. "Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat", explică el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat”, a declarat Nelu Tătaru, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24.
 
Întrebat dacă numărul celor care au fost declaraţi decedaţi ar putea fi mai mic, în realitate, decât cel trecut în statisticile oficiale, ministrul Sănătăţii a răspuns că medicul care completează certificatul de deces nu face acest lucru ţinând cont de solicitările familiei decedaţilor şi trece infecţia cu COVID dacă aceasta a fost confirmată printr-un test. 
 
Tătaru a precizat că Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au intrat în perioada de gestionare a pandemiei "ca tot ce înseamnă sistem medical: fără resurse, depozite goale, nepregătiţi şi poate, la început, am luat uşor situaţia”. 
 
Ministrul a explicat şi ce anume l-a impresionat atunci când a făcut vizite la Suceava, el vorbind despre un corp medical "timorat, deznădăjduit”.
 
"La Suceava când am ajuns, dacă m-a impresionat ceva cel mai tare, disperarea şi strigătul de ajutor al corpului medical”, a mărturisit ministrul.
 
Tătaru a afirmat de asemenea că atunci când a ajuns la Suceava, în pandemie, "DSP-ul nu mai exista”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.