Zece poliţişti de la Serviciul Furturi Auto al Poliţiei Capitalei au fost confirmaţi cu coronavirus, iar alţi zece sunt în izolare la domiciliu. Spaţiul unde aceştia lucrau a fost dezinfectat şi s-a luat în calcul relocarea temporară a subunităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, primul caz pozitiv a fost înregistrat în 26 mai, iar în urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu poliţiştii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv. A doua zi, au fost diagnosticaţi pozitiv alţi doi poliţişti, dintre cei care au avut contact direct.

"Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 şi respectiv 5, alţi doi poliţişti au fost confirmaţi pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice şi până în prezent întreg spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie", arată sursa citată.

Poliţia Capitalei precizează că s-a pus în discuţie relocarea temporară a subunităţii, pentru asigurarea continuităţii serviciului.

"Întreg personalul este, în continuare, monitorizat, starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul sa fie testat. În toate situaţiile, cazurile au fost raportate în regim de urgenţă, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări", mai spun reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.