Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) a anunţat că eşantioanele de la tripla campioană mondială Nadejda Evstiuhina şi de la alţi doi halterofili ruşi a fost găsită aceeaşi subranţă interzisă, dehidroclormetiltestosteron metabolit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evstiuhina, în vârstă de 32 de ani, s-a retras din activitatea sportivă. Ea a fost suspendată provizoriu în august 2019 pentru o altă posibilă încălcare a regulamentelor antidoping.

În 2016, Comitetul Internaţional Olimpic i-a retras sportivei din Rusia medalia de bronz obţinută în 2008 la Beijing, la categoria 75 kg, după ce la retestarea eşantioanelor s-au descoperit turinabol şi EPO.

IWF a precizat că eşantioanele de la Oleg Chen şi David Bedzhanyan, suspendaţi şi ei provizoriu pentru alte posibile încălcări, conţineau aceeaşi substanţă ca în cazul Nadejdei Evstiuhina.

Chen este triplu vicecampion mondial la categoria 69 kg, iar Bedzhanyan a obţinut două medalii mondiale de argint şi una de bronz la categoria 105 kg.

Maxim Agapitov, preşedintele Federaţiei Ruse de Haltere, a declarat că eşantioanele cu substanţa interzisă datează din 2015.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.