Forţele americane în Afganistan au efectuat două atacuri aeriene vizând talibanii, cu copul de a preveni planuri de atac ale insurgenţilor vizând armata afgană, a anunţat vineri un purtător de cuvânt militar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste operaţiuni - în două provincii - sunt primele de acest fel de la armistiţiul de trei zile, luna trecută, anunţat de talibani cu ocazia AId el-Fitr, la sfârşitul Ramadanului.

Un raid a vizat un grup de 25 de talibani pe cale să comită un atac coordonat vizând un post de control afgan în provincia Farah (vest), a precizat un purtător de cuvânt al forţelor americane în Afganistan, Sonny Leggett.

Cealaltă operaţiune a avut loc în provincia Kandahar (sud).

Armata americană nu a prezentat niciun bilanţ, iar talibanii au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Statele Unite au semnat cu talibanii, la 29 februarie, un acord, la Doha, în Qatar, care a deschis calea unei retrageri a trupelor străine din Afganistan şi unor negocieri directe între insurgenţi şi Guvernul afgan, care se lasă aşteptate.

Punerea în aplicare a Acordului de la Doha se loveşte însă de numeroase obstacole.

Comandanţii forţelor afgane de securitate şi diplomaţi europeni nu constată nicio acalmie pe teren.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.