Muzicianul britanic Elvis Costello a lansat piesa „No Flag”, înregistrată în luna februarie, dar potrivită cu perioada tulbure prin care trece lumea în prezent, după cum a transmis artistul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melodia este însoţită de un videoclip animat şi este primul single lansat în ultimii doi ani de Costello, de la apariţia albumului „Look Now”.

În luna aprilie, muzicianul englez a anunţat că a finalizat înregistrările pentru al 32-lea material de studio al său şi a prezentat, live pe Instagram, piesa „Hey Clockface”.

„No Flag” a fost înregistrată, pe parcursul a trei zile, în Suomenlinnan Studio din Helsinki. „Am vrut să merg undeva unde nimeni nu mă cunoaşte. Aşa că asta este «The Helsinki Sound»”, a spus el într-un comunicat citat de NME.

Pe 11 iunie, artistul se va alătura Rosannei Cash pentru „Present Perfect: Songs of Protest and Memory”, parte din seria live a Carnegie Hall. La eveniment vor participa şi Brandi Carlisle, Gary Clark Jr., Marc Cohn şi Ry Cooder.

În vârstă de 65 de ani, Elvis Costello - care a concertat şi la Bucureşti în 2011 - este unul dintre cei mai influenţi şi prolifici artişti care s-au lansat pe scena punk-new wave a anilor 1970.

Declan Patrick MacManus, născut pe 25 august 1954, la Londra, cunoscut sub numele de Elvis Costello, este cântăreţ, compozitor, producător muzical şi scriitor. A debutat discografic în 1977, cu „My Aim Is True”, bine primit de critici, care a fost urmat de „This Year's Model” (1978) şi „Armed Forces” (1979), de pe care face parte single-ul „Oliver's Army", cel mai bine plasat în topul britanic de specialitate (locul al doilea). Aceste trei discuri au fost incluse în lista Rolling Stone ale celor mai bune 500 albume din toate timpurile. Deţinător al unui premiu Grammy, împreună cu trupa sa, The Attractions, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2003.

De-a lungul carierei sale de peste patru decenii, a colaborat cu nume ca Paul McCartney, Green Day şi Burt Bacharach şi a primit o nominalizare la Oscar pentru „The Scarlet Tide” de pe coloana sonoră a filmului „Cold Mountain” (2003). În iunie 2019, a fost decorat de regina Elizabeth II cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic pentru „serviciile aduse muzicii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.