Casa Albă a apărat viguros ieşirea controversată a lui Donald Trump cu Biblia în mână, în faţa unei biserici situate în apropierea sediului Executivului american, după dispersarea brutală a unor manifetsnaţi cu tiruri de gaze lacrimogene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele voia să transmită un mesaj puternic”, a explicalt miercuri o purtătoare de cuvânt, Kayleigh McEnany, dând asigurări că Trump călca astfel pe urmele unor mari figuri precum fostu premier britanic Winston Churchill.

”De-a lungul timpului am văzut preşedinţi şi lideri care au cunoscut momente de leadership şi simboluri foarte puternice care erau importante pentru o ţară”, a spus ea.

”Ca Churchill, care s-a dus să constate pagubele cauzate de bombe (la Londra în al Doilea Război Mondial), acesta a fost un mesaj puternic al leadershipului adresat poporului britanic”, a adăugat ea.

Kayleigh McEnany a evocat, de asemenea momentul în care George W. Bush a aruncat în mod simbolic prima minge la un meci de baseball pe Yankee Stadium, la New York, după atentele de la 11 septembrie 2001.

Decizia lui Donald Trump de a se duce luni, pe jos, în faţa Bisericii Saint John, un lăcaş emblematic situat în apropiere de Casa Albă, care a fost vandalizată cu o zi înainte în cursul unor manfestaţii, a fost criticată extrem de dur.

Numeroşi lideri politici şi religioşi au denunţat modul violent în care au fost dispersaţi manifestanţi, pentru a-i permite preşedintelui să se ducă să se forografieze în faţa acestei biserici.

Ei au deplâns de asemenea modul în care locatarul Casei Albe a agitat o Biblie în faţa fotografilor.

Episcopul Bisericii episcopaliene din Washington Mariann Budde a denunţat o iniţiativă ”profund insultătoare”, o deturnare a ”ceva sacru pentru o postură politică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.