Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, întrunită miercuri, a decis ca gruparea Petrolul Ploieşti să fie penalizată cu 7500 de lei din cauza scandărilor fanilor la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din sferturile de finală ale Cupei României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În baza art. 82/1 şi 3/b coroborat cu art. 83/2/c raportat la art. 54/2 din RD clubul ACS Petrolul 52 Ploieşti se sancţionează cu penalitate sportivă de 7500 lei”, este decizia de pe site-ul FRF.

Articolul 82, referitor la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor,prevede următoarele la punctele menţionate în decizie:

“1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

b) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor”.

La 4 martie, Sepsi Sfântu Gheorghe s-a calificat în semifinalele Cupei României, învingând în sferturile de finală, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Petrolul Ploieşti. Partida a fost marcată de o întrerupere de câteva minute spre final, cauzată de scandările suporterilor Petrolului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.