Cel puţin 39 de persoane - inclusiv numeroşi elevi - au fost rănite joi, într-un atac cu cuţitul într-o şcoală primară în sudul Chinei, au anunţat autortităţile locale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc la ora locală 8.30 (3.30, ora României) într-un cartier din comuna Cangwu, în regiunea autonomă Guangxi, a anunţat într-un comunicat publicat pe site municipalitatea.

”Treizeci şi şapte de elevi au fost răniţi uşor, iar doi adulţi au fost răniţimai grav. Toţi au  fost internaţi la un spital, iar viaţa nu le este în pericol”, se arată în comunicat.

Mai multe publicaţii, care citează autorităţile, scriu că principalul suspect ar fi un paznic în vârstă de aproximativ 50 de ani.

Acest tip de atac vizând instituţii şcolare nu este rar în China.

În ianuarie 2019, 20 de copii au fost răniţi cu ciocanul, la Beijing, într-o şcoală primară.

Cu două luni mai înainte, un tânăr în vârstă de 20 de ani a ucis un copil şia rănit alţi nouă şi doi profesori într-o şcoală tehnică din Yunnan, o provincie situată în sud-estul ţării.

În regiunea Guangxi a avut loc un atac similar în ianuarie 2017, când un bărbat a rănit 11 copii cu un cuţit de bucătărie într-o grădiniţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.