Cele trei filme din seria „Brigada Diverse”, regizate de Mircea Drăgan, vor fi difuzate în luna iunie de postul TVR 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protagoniştii seriei sunt Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Jean Constantin. Scenariile sunt semnate de Nicolae Ţic. Iniţial, au fost scrise scenarii pentru 11 filme de câte 1 oră şi 45 de minute, dar au fost realizate doar trei. Din distribuţie fac parte Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dumitru Furdui şi Iurie Darie.

„Brigada Diverse intră în acţiune” va putea fi vizionat pe 6 iunie, de la ora 21.10. Primul film din serie prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secţii de miliţie din România comunistă: furtul unui căţel şi dispariţia unei broşe. Ambele cazuri duc la descoperirea unor infracţiuni mai importante - uciderea şefului unui serviciu comercial de la o întreprindere (unde se petreceau delapidări) şi furtul sistematic de mărfuri din magazinul universal Victoria.

„Brigada Diverse în alertă!” prezintă alte două cazuri rezolvate: descoperirea şi anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulaţie bani falşi, cumpărând tablouri valoroase de la colecţionari amatori şi revânzându-le apoi la „Consignaţia”, precum şi destrămarea unei reţele de hoţi din locuinţe, din care făcea parte un grup de femei (interpretate de Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Struja, Lucia Boga). Filmul va fi difuzat pe 13 iunie, de la ora 21.10.

„B.D. la munte şi la mare” va putea fi văzut pe 20 iulie, de la aceeaşi oră. Al treilea film din serie are în centru descoperirea şi anihilarea unei bande de traficanţi de droguri şi arestarea unui infractor care voia să exporte icoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.