Statul New York va permite redeschiderea teraselor restaurantelor, în a doua fază a măsurilor de relaxare a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, în şapte din 10 regiuni, începând de joi, a anunţat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuomo l-a criticat totodată pe preşedintele Donald Trump pentru că s-a fotografiat cu o Biblie în mână în faţa unei biserici din apropierea Casei Albe, o vizită care a fost posibilă după gonirea protestatarilor de către forţele de ordine cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene.

Potrivit planului de reluare a activităţilor economice oprite în cursul pandemiei, restaurantele şi serviciile culinare nu vor fi reluate integral înainte de faza a treia a măsurilor.

Industria ospitalităţii şi unii parlamentari au exercitat presiuni pentru redeschiderea teraselor pentru a ajuta acest sector grav afectat de restricţii.

New York City urmează să intre abia luni în prima fază de relaxare a restricţiilor şi nu se numără printre regiunile unde vor fi redeschise terasele în această săptămână.

Cuomo a criticat miercuri reacţia preşedintelui Trump la protestele declanşate la nivel naţional după uciderea unui bărbat afro-american din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei.

Guvernatorul a subliniat că Trump nu a citit din Biblie la şedinţa foto din faţa bisericii episcopale St. John.

”Preşedintele a ţinut o Biblie în mână, ieri, la Washington, D.C. Aici, în New York, noi chiar citim Biblia”,  afirmat Cuomo la conferinţa de presă, înainte de a citi unele pasaje.

Cuomo, un democrat care face deseori schimb de replici cu preşedintele republican, a spus că s-a opus la folosirea de personal militar pentru calmarea protestelor, notând şi că secretarul Apărării s-a opus ideii.

”Nu poţi folosi armata ca armă politică”, a spus Cuomo.

Guvernatorul a arătat că protestatarii din New York City au fost în mare parte paşnici, marţi, şi a lăudat modul în care poliţia a gestionat evenimentele.  Cu o zi înainte, guvernatorul criticase NYPD şi pe primarul oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.