Secţia de Pneumofiziologie a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş” din Timişoara va fi redeschisă pentru cazurile non-COVID -19, începând de joi. Maternitatea Bega şi Secţia de Dermatologie a Spitalului Municipal Timişoara ar putea să fie redeschise cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, în urma unei şedinţe care a avut loc la Prefectura Timiş, s-a discutat redeschiderea spitalelor şi pentru cazurile clinice non-COVID.
 
"Având în vedere specificul patologiei, Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Dr. Victor Babeş Timişoara va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcţionale conform normelor sanitare în vigoare. Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat faptul că nu a fost atinsă capacitatea maximă şi în acest moment disponibiltatea de internare a spitalelor este favorabilă creşterii capacităţii de tratament şi pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta”, se arată în comunicat.
 
DSP Timiş anunţă că va sprijini în mod deosebit reorganizarea Maternităţii Bega şi a Secţiei de Dermatologie a Spitalului Municipal, tinând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase.
 
”În funcţie de evoluţia epidemiologică locală, spitalele care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-COV-2 vor asigura, cu avizul DSPJ Timiş, asistenţa medicală şi pacienţilor non-COVID-19 în condiţiile existenţei circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienţilor internaţi către alte spitale. În acest context, fiecare unitate sanitară cu paturi va întocmi şi prezenta un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan urmează a fi discutat în cadrul întâlnirii de lucru, care va avea loc săptămâna viitoare şi ulterior va fi supus avizării DSPJ Timiş”, se mai arată în comunicat.
 
Potrivit DSP Timiş, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara mai sunt internate 17 persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.