Vânzările globale de smartphone-uri vor scădea cu aproape 12% în acest an, la 1,2 miliarde de unităţi, potrivit estimărilor firmei de cercetare a pieţei IDC, care a motivat acest declin prin cheltuielile mai mici ale consumatorilor din cauza impactului economic al crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pandemia de COVID-19 nu a perturbat doar lanţurile de aprovizionare, producători majori de smartphone-uri cum ar fi Apple şi Samsung Electronics avertizând că vor exista impacturi financiare, dar a redus şi cheltuielile de consum la nivel mondial.

”Restricţiile adoptate la nivel naţional şi creşterea şomajului au redus încrederea consumatorilor şi au reorientat cheltuielile către bunurile esenţiale, ceea ce a avut un impact direct asupra achiziţiilor de smartphone-uri, pe termen scurt”, a declarat Sangeetika Srivastava, analist senior la IDC.

Apple, care a fost obligată să închidă magazinele în Statele Unite şi Europa din cauza epidemiei, a oferit discounturi pentru iPhone 11 în China şi a introdus pe piaţă un nou model SE cu preţ scăzut, pentru a atenua impactul scăderii cererii de smartphone-uri în lume.

Firma de cercetare a pieţei TrendForce a anunţat în aprilie că anticipează un declin record de 16,5% al producţiei de smartphone-uri în trimestrul care se va încheia în iunie, comparativ cu aceeaşi periodă a anului trecut.

În primul trimestru, încheiat în martie, producţia de smartphone-uri a scăzut cu 10%.

Cu toate acestea, livrările fabricilor din China către comercianţi au crescut cu 17% în aprilie, raportat la aceeaşi lună a anului 2019, sugerând semne ale unei creşteri a cererii interne pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume.

În China, unde economia a început să fie redeschisă, iar fabricile şi-au reluat operaţiunile, ODC anticipeză un declin al vânzărilor într-un ritm de o singură cifră, în acest an.

Firma de cercetare mai anticipează că introducerea reţelelor 5G va contribui la redresarea livrărilor de smartphone-uri în 2021, precizând că nu se aşteaptă la o revenire la creştere înainte de primul trimestru din 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.