Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a cerut autorităţilor locale din Vrancea să se implice pentru a le găsi locuri de muncă unor cetăţeni din Sri Lanka, foşti angajaţi ai unei fabrici de confecţii din Focşani, care au fost concediaţi sau au demisionat, în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a mers, miercuri, în Vrancea pentru a tranşa problema unor cetăţeni din Sri Lanka, foşti angajaţi ai unei fabrici de confecţii din Focşani, care au rămas fără loc de muncă în perioada pandemiei.

Un număr de 41 de cetăţeni din Sri Lanka au rămas fără locuri de muncă, după ce contractele le-au încetat. Douăzeci dintre ei au fost daţi afară pentru insubordonare, pentru că, după apariţia unor cazuri de COVID-19 în rândul unora dintre angajaţii fabricii, au refuzat să mai meargă la serviciu, iar restul au demisionat. Ei nu vor însă să plece din România, aşa că ministrul le-a cerut decidenţilor din plan local să rezolve situaţia. Autorităţile din Vrancea au două zile la dispoziţie pentru a le găsi cetăţenilor din Sri Lanka locuri de muncă.

De altfel, 5 persoane deja au găsit un nou loc de muncă în judeţul Prahova, iar pentru ceilalţi vor fi contactaţi angajatori dispuşi să le ofere un loc de muncă.

Ministrul Violeta Alexandru s-a întâlnit cu reprezentanţii Prefecturii, ITM, AJOFM, iar la întâlnire a fost prezent şi angajatorul. Potrivit situaţiei care i-a fost prezentată Violetei Alexandru, contractele de muncă au încetat legal, fără să fie vorba despre abuzuri, aşa cum au reclamat cetăţenii sri lankezi.

Ministrul Violeta Alexandru a spus că a vrut să discute cu factorii implicaţi direct în gestionarea acestei probleme tocmai pentru că situaţia din Vrancea nu este singulară.

"Am vrut să discut cu autorităţile şi să dau acest mesaj al implicării mai active în soluţionarea unor situaţii de tipul celei pe care am discutat-o aici. Un număr de cetăţeni aflaţi în relaţii cu o societate se află în căutarea unui loc de muncă. Eu sunt implicată în a sprijini pe oricine vrea să muncească în România, indiferent că vine din România sau din altă ţară. Oamenii trebuie să ştie că instituţiile sunt disponibile să facă tot ce se poate pentru a le găsi un loc de muncă. Orice om care trece printr-o asemenea situaţie trebuie să aibă certitudine că instituţiile găsesc soluţii dacă ei vor să rămână şi să muncească şi înţeleg că e acesta şi cazul unui număr important din aceşti oameni”, a declarat ministrul Muncii.

În cazul cetăţenilor străini rămaşi fără loc de muncă şi care vor să se întoarcă acasă, Ministerul Afacerilkor Interne, prin Direcţia de Imigrări, se va ocupa de repatrierea acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.