Avocatul Poporului anunţă că, prin Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, monitorizează penitenciarele din România în contextul epidemiei provocate de SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În îndeplinirea mandatului său de Mecanism Naţional de Prevenire, Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, din cadrul instituţiei Avocatul Poporului, monitorizează, în mod regulat, penitenciarele din România păstrând o legătură directă cu Admnistraţia Naţională a Penitenciarelor, inclusiv pe întreaga perioadă a stării de alertă”, a transmis Avocatul Poporului.

Instituţia anunţă că în perioada următoare vor fi realizate vizite de monitorizare a respectării drepturilor persoanelor private de libertate, folosind echipamente de protecţie pe tot parcursul desfăşurării vizitelor şi respectând măsurile de distanţare socială şi regulamentele interne ale penitenciarelor.

”Vor fi analizate modul de implementare şi dificultăţile întâmpinate în respectarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate. De asemenea, vor fi realizate interviuri cu persoanele private de libertate”, a mai transmis instituţia.

Totodată, cu ocazia vizitelor efectuate, vor fi puse la dispoziţia atât a persoanelor private de libertate, cât şi a personalului din cadrul penitenciarelor, chestionare anonime referitoare la condiţiile de viaţă, măsurile şi procedurile aplicate în locurile sus-menţionate pentru respectarea drepturilor fundamentale atât a persoanelor private de libertate, cât şi a personalului angajat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.