Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut în luna aprilie cu 1,6% faţă de luna martie 2020 şi tot cu 1,6% faţă de aprilie 2019, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În luna aprilie2020, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,6% faţă de luna martie 2020. În luna aprilie2020, comparativ cu luna aprilie 2019, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au scăzut cu 1,6%.

Ca urmare a izbucnirii epidemiei de coronavirus, au existat întreprinderi care şi-au închis temporar activitatea, au lucrat la intensitate mai mică sau şi-au schimbat parţial activitatea economică de la momentul adoptarii restricţiilor guvernamentale privind limitarea răspândirii virusului, precizează INS.

”În luna aprilie 2020, indicele preţurilor producţiei industriale a fost calculat pe baza unui număr mai redus de observaţii statistice decât în mod obişnuit, în cazul următoarelor activităţi (diviziuni) CAEN Rev.2: Fabricarea produselor textile, Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, Tăbăcirea şi finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor, Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor, Fabricarea de mobilă”, arată datele INS.

Indicele preţurilor producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) pe secţiuni şi diviziuni CAEN arată o creştere de 29,10% la repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor, în aprilie 2020 faţă de aprilie 2019, dar şi o creştere de 8,01% la activităţile de servicii anexe extracţie, în aprilie faţă de aprilie 2019.

Scumpiri au fost şi la fabricarea altor produse din minerale nemetalice, unde a existat o creştere de 6,38% în luna aprilie faţă de anul trecut.

Scăderi sesizabile la indicele preţurilor producţiei industriale întâlnim la fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, de 48,7%, precum şi la extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, de 22%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.