China se angajează să-şi pună în aplicare angajamentul cu privire la contribuţii prevăzute determinate la nivel naţional (CPDN) în cadrul obiectivelor stabilite prin Acordul de la Paris din 2015 de luptă împotriva modificărilor climatice, în pofida pandemiei covid-19, a anunţat marţi Ministerul chinez al Mediului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China - cel mai mare poluator cu gaze cu efect de seră din lume - a promis să-şi reducă în 2020 cu 40-45% ”intensitatea (dioxidului de) carbon” (cantitatea de emisii de CO2 pe unitate de PIB) faţă de nivelul din 2005.

Anul trecut, la summitul G20 de la Osaka, Guvernul chinez a anunţat o actualizare, cu scopul de a-şi stabili un obiectiv mai abţios în lupta împotriva încălzirii globale şi modificărilor climatice, însă fără să avanseze cifre concrete.

Cu toate acestea, cercetători şi analişti au avertizat că China ar putea să întâmpine dificultăţi în atingerea obiectivelor pe care şi le-a stabilit anul acesta, în contextul în care gigantul asiatic se orientează către industria grea şi proiecte mari consumatoare de cărbune, în speranţa susţinerii unei economii dur afectată de pandemia noului coronavirus.

”Apariţia epidemiei (covid-19) nu pune în discuţie obiectivele reducerii emisiilor de CO2 pe care şi le-a stabilit China”, a anunţat într-o conferinţă de presă lunară, la Beijing, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Ecologiei şi Mediului, Liu Youbin.

China îşi va respecta angajamentele ”100%”, a subliniat ea.

În 2019, China şi-a redus emisiile de CO2 cu 4,1% în decurs de un an, potrivit unor date prezentate de către Ministrul Mediului.

Guvernul chinez ar urma să prezinte un raport cu privire la CPDN în termenii stabiliţi şi alte planuri care au la bază prevederile Acordului de la Paris, a anunţat Liu Youbin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.