Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susţine că alegerile locale şi parlamentare vor avea loc atunci când pericolul cauzat de pandemia de coronavirus va fi depăşit şi crede că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Alegerile vor fi când pericolul va fi depăşit. Semnele sunt că acest pericol este depăşit. Ar trebuie să fie când nu va fi niciun pericol pentru niciun român să meargă să voteze la secţia de vot. După cum arată lucrurile, categoric până la finalul anului”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Întrebat dacă alegerile locale ar trebui să fie separat sau împreună cu cele parlamentare, liderul PSD a răspuns: “Sunt puncte de vedere diferite. Categoric este o decizie a Curţii Constituţionale, eu nu am comentat o decizie a Curţii sau o decizie a instanţei. Există o decizie a Curţii Constituţionale că nu pot fi odată alegerile, pot fi la o distanţă de o săptămână astfel încât campanie şi efortul să fie mult mai mic şi cheltuieile să fie mai mici. Avem o lege depusă, a fost contestă la Curte, decizia a fost anulată o săptămână, aşteptăm această decizie. În cazul în care va fi promulgată legea, vom solicita tuturor forţelor politice să avem o întâlnire şi să luăm o decizie, cea mai bună decizie şi să nu ţinem cont de anumite jocuri sau de anumite aranjamente să ţinem cont de părerea românilor. Dar trebuie alegeri”.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că PSD nu va intra în alegerile cu o conducere interimară.

“PSD nu va intra cu o conducere interimară în alegerile parlamentare sau alegerile locale. Am văzut că 99 la sută din liderii partidului doresc acest lucru şi mi se pare corect, trebuie să ai o conducere legitimă care să îşi asume aceste două alegeri”. a declarat Ciolacu.

El a reamintit că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.