Modelul Chrissy Teigen a anunţat pe Twitter că face o donaţie cu scopul de a-i ajuta pe manifestanţii arestaţi în urma protestelor din Statele Unite să-şi plătească cauţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De vineri seară, manifestanţiile au izbucnit în mai multe oraşe americane după moartea, la începutul săptămânii, a lui George Floyd, un afro-american, în timpul unei arestări violente la Minneapolis. 

"Pentru a celebra o seară MAGA (termen folosit de Donald Trump), orice ar însemna asta, mă angajez să donez 100.000 de dolari pentru a plăti cauţiunea manifestanţilor arestaţi în ţară", a spus Teigen, înainte de a anunţa, într-un al doilea mesaj, că va oferi 200.000 de dolari (în jur de 180.000 de euro). 

Această decizie este un răspuns pentru Donald Trump. Într-o serie de mesaje pe Twitter, acesta din urmă i-a lăudat pe agenţii Serviciului Secret pentru modul în care au gestionat protestul din faţa Casei Albe de la Washington, numindu-i pe revoltaţi "grupări organizate", "antifascişti" şi "radicali de extremă stânga". 

"Persoanele organizate profesionist care s-au dat drept "manifetanţi" la Casa Albă nu aveau nicio legătură cu George Floyd. Se aflau acolo pentru a cauza probleme. Agenţii de la Serviciul Secret au gestionat bine situaţia. În seara asta, din ce înţeleg, organizăm o seară MAGA (Make America Great Again, sloganul lui Trump din campania pentru prezidenţiale) la Casa Albă?", a scris el. 

Alţi artişti, precum Steve Carell, Ben Schwartz, Seth Rogen sau Janelle Monáe,au făcut de asemenea donaţii cu scopul de a-i sprijini pe manifestanţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.