Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia financiară a partidului este una rezonabilă şi că mai există datorii care trebuie discutate. El a precizat că social-democraţii sunt în procesul de a stabili care este exact justificarea acestor datorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Aşa cum a spus şi domnul preşedinte Ciolacu, lucrurile sunt aduse la matcă. Suntem într-o situaţie financiară bună sau, mă rog, să îi zicem rezonabilă, mai există datorii, dar acelea trebuie discutate şi încă suntem în procesul de a vedea exact justificarea acestor datorii. Dar sunt foarte puţine, cred că sunt unul sau maxim doi actori care pot solicita bani de la PSD. Este un lucru va trebui să-l discutăm. Dacă e să ajungă în instanţă, vom ajunge în instanţă şi asta este”, a afirmat Lucian Romaşcanu.
El a menţionat că nu ştie la ce nivel se ridică aceste datorii deoarece nu este direct implicat în această situaţie. 
El s-a referit şi la situaţia lui Anton Pisaroglu, fostul consultant al PSD şi al Vioricăi Dăncilă în 2019 care a afirmat că intenţionează să ajungă în instanţă pentru recuperarea datoriilor. 
“Dacă dumnealui consider că are dreptate, probabil vom ajunge în instanţă. Concluzia mea după această chestiune este că cea mai bună meserie este aceea de consilier politic”, a precizat Romaşcanu. 
Întrebat dacă decizia PSD este de a nu îi da banii, purtătorul de cuvânt a afirmat: “Decizia partidului este de a analiza şi de a negocia cu această entitate la un nivel care să fie rezonabil din punctul de vedere al finanţelor partidului şi al prestaţiei dumnealor”. 
Lucian Romaşcanu a mai precizat că trebuie pusă în balanţă activitatea pe care a prestat-o consultantul şi ce are partidul disponibil pentru a-i plăti lui Anton Pisaroglu.
Potrivit Europa Liberă, Anton Pisaroglu, consultantul politic al Vioricăi Dăncilă şi al PSD în 2019, acuză actuala conducere a partidului că nu a plătit datoriile către firmele sale şi că se poate ajunge în instanţă.
Anton Pisaroglu a transmis actualei conduceri a PSD că este ”cinic să spui că susţii companiile româneşti, iar tu să nu iţi plăteşti datoriile către ele”.
Surse din PSD susţin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că preţul nu ar fi real, deşi refuză să spună care este suma datorată de PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.