Esplanada Moscheilor din Ierusalim, al treilea loc sfânt al Islamului, a fost redeschisă, duminică dimineaţă devreme, după două luni de închidere din cauza pandemiei de coronavirus, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de credincioşi, purtând măşti sanitare, au putut intra în incinta Esplanadei situată în oraşul vechi din Ierusalim, puţin după ora 3.00 dimineaţa, pentru a participa la prima rugăciune.

Denumită Haram al-Sharif - ''Sanctuarul nobil'' - de musulmani şi Muntele Templului de evrei, Esplanada Moscheilor găzduieşte Cupola Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa. Ea este administrată de Waqf din Ierusalim, organism care depinde de Iordania. 

Cupola Stâncii şi Moscheea Al-Aqsa au fost, de asemenea, deschise credincioşilor duminică dimineaţă, după ce au fost închise de autorităţi la jumătatea lunii martie în cadrul unor măsuri sanitare impuse ce vizau să reducă răspândirea noului coronavirus în Ierusalim, oraş disputat, a cărui parte orientală este ocupată şi anexată de Israel din 1967.

Până în prezent, israelul a înregistrat mai mult de 17.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 la o populaţie de 9 milioane de locuitori, dintre care 284 de decese. În partea palestiniană, mai puţin de 500 de cazuri au fost confirmate în Cisiordania ocupată şi în Gaza, dintre care 3 morţi, la o populaţie totală de 5 milioane de locuitori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.