Atlet, artist de hip-hop, George Floyd a murit, la vârsta de 46 de ani, în urma unei arestări violente a Poliţiei din Minneapolis, decesul său declanşând revolte în Statele Unite. Era o figură cunoscută a hip-hop-ului din Houston.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lumea asistă la proteste şi scene de haos în SUA, după moartea lui George Floyd. 

Miercuri, Houston Chronicle a revenit asupra detaliilor din viaţa şi trecutul său. Născut în Carolina de Nord, Floyd s-a mutat, încă din copilărie, în cartierul Third Ward din Houston. 

În timpul anilor de liceu, el şi-a făcut un nume printre cei mai buni jucători de fotbal american şi de baschet, în special la Yates şi la South Florida Community College.

La întoarcerea în Houston, George Floyd s-a apucat de muzică. A intrat în grupul de hip-hop Screwed Up Click, lansat la începutul anilor 1990 în oraşul texan,

Fondatorul său, DJ Screw, este cunoscut în special pentru că a inventat tehnica mixării "Chopped and screwed". În perioada sa artistică, George Floyd era supranumit "Big Floyd" şi a participat la diverse mixaje cu DJ Screw. 

"Aş vrea ca poliţiştii să fie inculpaţi de omor cu premeditare, căci asta au făcut. Ei l-au asasinat pe fratele meu; el a cerut ajutor", a declarat, la NBC Today, Bridgett Floyd, sora lui George. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.